Τα νέα του Συλλόγου στο inbox σας

| Sunday, 26 December 2010
Όσοι φίλοι από σας βλέπετε αυτή την ανάρτηση (post) σίγουρα έχετε πρόσβαση στο διαδίκτυο και σίγουρα διαθέτετε και λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email account).
Ίσως, όμως, κάποιοι από σας δεν ξέρετε ότι για να ενημερωθείτε με ότι νεότερο ανεβαίνει στο ιστολόγιο (blog) δεν είναι απαραίτητο να θυμόσαστε να το επισκεφθείτε γράφοντας τη διεύθυνση http://filoi-liblivadia.blogspot.com/ στο φυλλομετρητή (browser) σας ή ανασύροντάς τη από τα Αγαπημένα (Favorites):
image
Θα σας δείξω κάποιους τρόπους, τους πιο συνηθισμένους, να ενημερώνεστε με αυτόματες διαδικασίες, που εσείς θα τις δημιουργήσετε ΜΙΑ μόνο φορά. Σήμερα θα σας δείξω τον πιο εύκολο τρόπο, ενώ σε επόμενες αναρτήσεις και άλλους.
Έτσι, λοιπόν, ο πιο εύκολος τρόπος για να ενημερώνεστε είναι να εγγραφείτε σε υπηρεσία αυτόματης ενημέρωσης στο γραμματοκιβώτιο (inbox) του email σας. Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα:
Στη διπλανή δεξιά στήλη (sidebar) του blog θα δείτε το σύνδεσμο Τα Νέα του Συλλόγου στο email σας και κάντε κλικ επάνω του.
image
Στη φόρμα που θα εμφανιστεί προσθέστε το email σας και ακολουθείστε τα βήματα 1, 2, 3 της παρακάτω εικόνας:
image
image
Όμως για να οριστικοποιηθεί η υπηρεσία αυτή θα πρέπει να κάνετε επαλήθευση του αιτήματος στο inbox σας κλικάροντας επάνω στο σύνδεσμο του σχετικού email που θα σας έχει αποσταλεί (ή εναλλακτικά αντιγράψτε το σύνδεσμο και επικολλείστε τον στη γραμμή διεύθυνσης του browser σας). Δείτε τις εικόνες:
image
image
Για να είστε σίγουροι ότι έχει ενεργοποιηθεί η υπηρεσία θα πρέπει να δείτε το παρακάτω μήνυμα μετά το κλικ στον παραπάνω σύνδεσμο:
image
Και από δω και πέρα όλες οι αναρτήσεις του blog θα έρχονται αυτόματα στο email σας χωρίς εσείς να χρειάζεται να κάνετε ή να σκεφθείτε κάτι γι’ αυτό!
Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να εγγραφείτε και σε όλα τα blogs και τις σελίδες της Βιβλιοθήκης που χρησμοποιούν τέτοια υπηρεσία, ακόμη κι από δω ακολουθώντας τους παρακάτω συνδέσμους:
Τα νέα από το blog “Τα Νέα της Βιβλιοθήκης” στο inbox σας
Τα νέα από το blog “Ομάδα Ανάγνωσης” στο inbox σας
Τα νέα από το blog “Greek Libraries in a New World” στο inbox σας
Τα νέα από το blog “Βοιωτικά Γράμματα - Πολιτισμός” στο inbox σας
Τα νέα άρθρα από την Εγκυκλοπαίδεια “Βοιωτικός Κόσμος” στο Inbox σας
Τα νέα άρθρα από το wiki “Γλωσσάρι και Νέες Τεχνολογίες” στο Inbox σας
Φυσικά έτσι ή με παρόμοιο τρόπο μπορείτε να εγγραφείτε (email subscription) και σε όσα άλλα blogs ή ιστοσελίδες επιθυμείτε αρκεί να έχουν ενεργοποιήσει τέτοια υπηρεσία!
Να έχετε υπόψη, ότι πάντα μπορείτε να “ξεγραφτείτε”, να απενεργοποιήσετε αυτή την υπηρεσία αυτόματης ενημέρωσης by email, ακολουθώντας τη διαδικασία unsubscription που υπάρχει στο τέλος κάθε email που θα λαμβάνετε:image
Γράψτε απορίες ή προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσατε στα σχόλια αυτής της ανάρτησης.

0 σχόλια: