Συνάντηση με τη Λιβαδείτισσα συγγραφέα Νατάσα Ζαχαροπούλου

| Monday 14 November 2011

Ο Σύλλογος μας, ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει εκδήλωση-συνάντηση με τη συντοπίτισσα συγγραφέα Νατάσα Ζαχαροπούλου στις 23 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 7.00 μμ.

Τη συγγραφέα θα παρουσιάσουν οι: Μαρία Μαρκαντωνάτου- φιλόλογος-ποιήτρια και Τάσος Γαλάτης-ποιητής.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης, Κάδμου 7 & Δαιδάλου (3ος όρ.)

image

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Νατάσα Ζαχαροπούλου γεννήθηκε στη Λιβαδειά Βοιωτίας, σπούδασε δημοσιογραφία και εργάζεται ως ασφαλίστρια. Ασχολείται, παράλληλα, με τον διαλογισμό και το shiatsu και, σαν Reiki Master Teacher, ασκεί και ασκείται στο Σύστημα Φυσικής θεραπείας Usui. Συγχρόνως συνεργάζεται με εταιρεία οικολογικών προϊόντων όσον αφορά στις δημόσιες σχέσεις και τη διαφήμιση και παρέχει συμβουλευτικό ρόλο σε αλυσίδα καταστημάτων οικολογικών προϊόντων, που αφορά στα οικονομικά και την ανάπτυξη.

ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ της Νατάσας Ζαχαροπούλου:

Προσωπική ιστοσελίδα: http://www.nzbooks.gr/

Blog: http://www.natashazacharopoulou.blogspot.com/

Facebook Profile: http://www.facebook.com/natasha.zacharopoulou

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ:

Ρέικι. Η Ατραπός της Καρδιάς

Ρέικι. Η Ατραπός της Καρδιάς:

Το βιβλίο Pέϊκι, H Aτραπός της Kαρδιάς" είναι ένα σημαντικό βιβλίο για το Σύστημα Φυσικής Θεραπείας που στις αρχές του 20ού αιώνα μας παρέδωσε ο Iάπωνας Mικάο Oυσούϊ.
Tο Pέϊκι αποκαθιστά την αρμονία στο σώμα και δημιουργεί ευφορία, ισορροπία, αλλά και την αίσθηση μιας βαθειάς αγάπης, καλοσύνης και αποδοχής σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης.
Δεν θεραπεύει μόνο το σύμπτωμα, το οποίο έχει εκδηλωθεί και διαπιστωθεί στον υλικό μας φορέα, αλλά φτάνει έως την πηγή της ανισορροπίας γιατρεύοντας την αιτία, δίχως να παραβιάζει τη θέληση και την ετοιμότητα του ανθρώπου.
O καθένας από εμάς μπορεί να γίνει Pέϊκι. Δεν χρειάζεται να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες.
Tο Pέϊκι είναι Δώρο. Aς ανοίξουμε τα χέρια μας να το δεχτούμε και να το μοιραστούμε.
Tο Pέϊκι είναι Δρόμος. Oι Aρχές του, η Kαρδιά τού Συστήματος Oυσούϊ, είναι η Aτραπός: Φωτεινή, απέραντη-Mία: H Aτραπός της Kαρδιάς.
Eίναι ο Δρόμος της επιστροφής στό Σπίτι, την Kαρδιά της Ύπαρξης.

Ατμός

Ατμός:

Ποιήματα

Η ζωή είναι εδώ

Η ζωή είναι εδώ:

Ένα υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, ένας αστυνομικός, μια ιδιοκτήτρια μικρού ξενοδοχείου, ένας τρομοκράτης, μια νέα γυναίκα που κανονίζει ερωτικές συναντήσεις κάνοντας τσατ στο ίντερνετ, ένας άντρας αποφασίζει να δοκιμάσει ψηφιακές γνωριμίες. Όλοι τους κάτοικοι μιας σύγχρονης μεγαλούπολης. Ποια σχέση τους ενώνει; Ποιο είναι το μυστικό τους; Πού θα τους οδηγήσουν οι επιλογές τους; Θα καταφέρουν να βρουν τον εαυτό τους και να πραγματοποιήσουν τις κρυφές επιθυμίες και τα όνειρά τους; Θα καταλάβουν ότι τελικά η ζωή είναι εδώ;

Όπου ορίζει το φιλί

Όπου ορίζει το φιλί: 16 συναρπαστικά διηγήματα γεμάτα συγκινήσεις και απρόοπτα. 16 ιστορίες γεμάτες έρωτα και μοναξιά, τρυφερότητα και πρόκληση, φρεσκάδα και ευαισθησία. 16 ιστορίες με ήρωες σύγχρονους ανθρώπους, ανθρώπους της διπλανής πόρτας σε απρόβλεπτες οριακές καταστάσεις.

Ίχνος κραγιόν η νύχτα: Ένα μυθιστόρημα, μια ερωτική αναζήτηση, ένα παιχνίδι με το χρόνο όπου η ηρωίδα ανατρέχει στο παρελθόν της για να εξηγήσει και να καταλάβει καλύτερα το σήμερα.
Ένα μυθιστόρημα που θα σας κερδίσει και θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σας μέχρι τις τελευταίες σελίδες του.

ΚΙ ΑΣ ΜΕ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΟΠΟΥ:

"Κι ας με ταξιδεύεις όπου" είναι ο τίτλος της συλλογής διηγημάτων της Νατάσας Ζαχαροπούλου, πρωτοεμφανιζόμενης συγγραφέως, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Λύχνος. Η συλλογή περιέχει δέκα (10) διηγήματα, μικρά και μεγάλα σε έκταση, με κεντρικό άξονα τον έρωτα και το χρόνο ως μυστήρια που ορίζουν τη ζωή, τη δημιουργούν και την αφανίζουν, κατά τα κέφια τους ή, ενίοτε, την πληρούν και την εξανθρωπίζουν. Οι ήρωες, σύγχρονοι και καθημερινοί, ζουν στιγμές, συχνά οριακές, κι άλλοτε σπαταλιώνται κυνηγώντας το ανέφικτο. Η γραφή, ορμητική και άπιαστη σαν τις σκιές που ακολουθεί, αποτελεί μια καινούργια γλώσσα στην πεζογραφία μας που κυριολεκτικά την ανανεώνει.

ΝΑ Σ' ΕΧΩ:
Από τις Εκδόσεις Λύχνος κυκλοφόρησε η πρώτη ποιητική συλλογή της Νατάσας Ζαχαροπούλου, με τίτλο "Να σ' έχω". Ποιήματα μικρά, το πλείστον, λυρικά, με κύριο άξονα τον έρωτα, όχι ως στοιχείο λυτρωτικό της ζωής, αλλά ως στοιχείο βασανιστικό της ψυχής που φλογίζεται και λιώνει από πόθο προς "το ερώμενον" παρασύροντας και το σώμα, καθώς τα δύον είναι αξεχώριστα. Στίχοι ορμητικοί που ορίζουν μια νέα φωνή, υποσχετική στο χώρο της πιό δύσκολης ποίησης, όπως είναι η ερωτική.

0 σχόλια:

ΕΤΙΚΕΤΕΣ

2012 (1) 2015 (1) 2016 (7) 2017 (2) 2018 (3) 2019 (3) 2021 (1) 2021 Κοινωνικά (1) 2022 (1) 2022 Διαμαρτυρία Εφορευτικό Συμβούλιο (1) 2023 (1) 2024 (1) 21 Απριλίου (1) Cards (1) email (1) Fiends of the Library (1) howto (1) Images (1) online services (1) petition (1) photo (2) sms (1) videos (2) Αποφάσεις (1) Αρχαιρεσίες (11) Βοιωτοί συγγραφείς (1) Γενική Συνέλευση (11) Δ.Σ. (4) Δελτία Τύπου (1) Διαδίκτυο (1) Δράσεις του ΣΦΒΛ (7) Δραστηριότητες Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (2) Δωρεές (2) Εθελοντισμός (2) Εκδηλώσεις ΣΦΒΛ (15) Εκδρομές (3) εκθέσεις (1) εκλογές (3) εκλογές 2021 Γενική Συνέλευση (1) Επικαιρότητα (4) Επικοινωνία (2) Θέατρο (1) Ιστοσελίδες (1) Καταστατικό (2) Μαθήματα (4) Μουσεία (1) Μουσικές εκδηλώσεις (3) Νέες Τεχνολογίες (3) Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης (1) παιδικά βιβλία (1) Παραστάσεις (2) Παρουσίαση βιβλίου (3) περιοδικά (1) Ποίηση (3) Σεμινάρια (1) συγκέντρωση υπογραφών (1) Συναντήσεις με συγγραφείς (2) Συναυλίες (2) Συνδρομές (3) Συνέδρια (1) Συνελεύσεις (5) Συνεντεύξεις (1) Συνεργασίες (7) ΣΦΒΛ (10)